Lidé slyší na čerstvost a chuť, říká vítěz regionální potraviny v Plzni
Vlastními originálními recepturami, rukodělnou výrobou, šíří sortimentu a výhradně českými surovinami se snaží odlišit od hlavního trhu velkoprodejen menší plzeňská pekárna PEKO. Lidé slyší hlavně na čerstvost a chuť, řekla ČTK vítězka soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2012 Věra Němečková, která spolu s dcerou vlastní tři pekárny a šest prodejen. Letos zvítězila s listovým šátečkem z grahamové mouky, lněným semínkem a ořechovou náplní.
V kategorii masných výrobků vyhrály zbojnický česnekový bok z plzeňské firmy Pirník a salám Mrákovská vrchovina ze ZOD Mrákov na Domažlicku, v mléčných výrobcích bílý jogurt z mlékárny JOMA z Klatovska. V cukrářské kategorii pak prácheňská hnětynka vyráběná Střední školou Horažďovice. Mezi nápoji byla první medovina od Jaroslava Lstibůrka a z ovoce a zeleniny sušené hrušky z dolnolukavické Lukreny. V kategorii "ostatní" uzený kapr ze Zpracovny ryb Klatovy a pohár hejtmana získal dobřanský pivovar Modrá hvězda za tmavou "čtrnáctku".